Om

Copyright Maria Magnusson Knitwear © All Rights Reserved

Om mig

 

Jag jobbar till vardags som designer och konstruktör och pendlar mellan Göteborg och Oslo. Jag trivs bäst när jag får sitta i soffhörnan med en stickning. Mitt stora intresse för stickning startade egentligen ganska sent.

 

Jag växte upp med en handarbetande mamma som alltid sydde, stickade och virkade. Jag somnade till ljudet av symaskiner och klingande stickor. Mamma lärde mig tidigt men jag blev aldrig fast.

 

I 20 års åldern började jag virka lite. Det blev några dukar och grytlappar som skulle få följa med när jag flyttade hemifrån. Det gjorde de aldrig.

 

Jag har alltid behövt använda händerna till något och skapa något. Ett tag målade jag krukor som jag sålde, sen fastnade jag för att bygga dockskåp och byggde möbler i skala 1:12. Jag har alltid vetat att jag vill jobba med något kreativt så vägen mellan Estitisktprogram via Hotell- och Restaurangprogrammet till Maskiningenjörsexamen har egentligen bara en gemensam nämnare. Kreativitet.

 

2010 hade jag ett jobb som jag inte riktigt trivdes med. Jag kände inte att jag fick utlopp för min kreativitet så en dag fick jag för mig att jag skulle sticka en Pippi-tröja och åkte till närmsta garnaffär och kom hem med akrylgarn och mönster. Trots det så jag varit fast sen dess.

 

Mitt första mönster jag skrev var Vargavinter. Det skrev jag under hösten 2010.

 

Kram

 

Maria Magnusson